Доступність посилання

ТОП новини

Міністр екології звинувачує Яценюка в порушенні Конституції


Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко звинувачує прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в порушенні норм законодавства. Про це чиновник написав у Facebook.

«Яценюк продовжує грубо порушувати Конституцію, закони України та регламент діяльності Кабінету міністрів. Наразі проводилося позачергове засідання уряду. Мене, чинного міністра екології та природних ресурсів, не запросили та не повідомили про проведення цього засідання. Направив на секретаріат Кабінету міністрів терміновий лист з вимогою повідомити про причини мого незапрошення та надання мені всіх матеріалів та стенограми засідання», – проінформував міністр.

Згодом Шевченко оновив своє повідомлення у Facebook, вказавши, що засідання перенесли на 16:00. «Чекаю на запрошення», – додав він, але не ще не вказав, чи отримав таке запрошення.

24 червня Кабінет міністрів направив до Верховної Ради подання про звільнення Ігоря Шевченка. В уряді тоді вказали на порушення Шевченком норм трудового законодавства. Прем’єр Арсеній Яценюк попросив міністра екології залишити урядове засідання.

Тоді ж Ігор Шевченко назвав «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» урядове подання про своє звільнення з посади.

«Усі обвинувачення базувалися виключно на припущеннях та суб’єктивних оцінках, жодних доказів членам уряду надано не було», – стверджує Шевченко.

Водночас міністр не відповів на жодне звинувачення, оприлюднене в повідомленні на сайті уряду.

XS
SM
MD
LG