Доступність посилання

ТОП новини

У Ємені триває ліквідація бойовиків «Аль-Каїди» безпілотниками США


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Посадовці в Ємені повідомляють, що повітряний удар із американського безпілотного літака знищив п’ятьох підозрюваних бойовиків єменського підрозділу ісламістської мережі «Аль-Каїда».

За повідомленням, удар був здійснений у провінції Шабва на півдні країни.

У четвер, 25 червня, ввечері внаслідок такого ж удару з безпілотника США у провінції Хадрамаут на південному сході Ємену були вбиті ще чотири підозрювані бойовики. Як заявляють, серед убитих під час того удару був ліквідований місцевий ватажок «Аль-Каїди» на Аравійському півострові», як називає себе єменська філія мережі.

США вже давно допомагають владі Ємену боротися з ісламістами, завдаючи по них повітряних ударів із безпілотників, а іноді й обстрілюючи їхні цілі зі своїх бойових кораблів. Зокрема, минулого тижня внаслідок повітряного удару був ліквідований лідер «Аль-Каїди» на Аравійському півострові» Насер аль-Вухейші, який також був заступником лідера всієї мережі «Аль-Каїда».

Угруповання «Аль-Каїда» на Аравійському півострові» нині контролює в Ємені кілька ділянок, що разом становлять майже чверть території країни, переважно в пустельних регіонах, скориставшись для розширення захоплених ним територій із громадянської війни між урядом країни і повстанцями з угруповання Хуті.

XS
SM
MD
LG