Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: ісламісти знову наступають на Кобане, вбиті майже 150 цивільних


Над Кобане знову дим від боїв, погляд із турецького боку кордону, 26 червня 2015 року
Над Кобане знову дим від боїв, погляд із турецького боку кордону, 26 червня 2015 року

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» здійснило масове вбивство не менш як 146 цивільних людей у перебігу нового наступу на переважно курдське за населенням місто Кобане й сусіднє село на півночі Сирії, заявляють правозахисники.

Як каже базована в Лондоні організація «Сирійська обсерваторія прав людини», це найбільше масове вбивство цивільних ісламістами сунітського угруповання після того, як вони вбили сотні членів шиїтського племені шейтаат на сході Сирії минулого, 2014 року.

Правозахисники посилаються при цьому на власні джерела в Сирії.

Угруповання «Ісламська держава» знову захопило частину міста Кобане, що лежить на кордоні з Туреччиною, і деякі навколишні переважно курдські села в четвер, 25 червня. Нині в місті тривають бої між ісламістами і бійцями місцевого курдського ополчення.

Місто Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, курдські загони за підтримки повітряних ударів міжнародної коаліції під проводом США остаточно визволили від ісламістів і розблокували ще в січні.

Ісламісти ще минулої осені поступово захопили більшість сусідніх курдських сіл і частину самого міста, але за чотири місяці боїв тоді так і не змогли захопити все місто, втративши там понад тисячу своїх бойовиків.

XS
SM
MD
LG