Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: арештовані вже 86 «об’єктів Фірташа»


Дмитро Фірташ, архівне фото
Дмитро Фірташ, архівне фото

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що у справі компанії Ostchem Дмитра Фірташа вже арештовані 86 об’єктів, а ще 35 об’єктів «перебувають у роботі», а також 133 земельні ділянки компаній Фірташа і Сергія Льовочкіна.

Ідеться про розслідування справи про викрадення в держави суми у 5 мільярдів 742 мільйони гривень, додав міністр. Крім того, Аваков нагадав, що для забезпечення МВС арештувало близько півмільярда кубометрів газу, і раніше вже були арештовані 46 об’єктів нерухомого й іншого майна компанії Фірташа.

«Ми повністю забезпечимо інтереси України таким чином – і заберемо й реалізуємо це майно, якщо Фірташ і Ко не заплатить країні забрані незаконно гроші і не буде належно покараний», – написав Аваков у фейсбуці.

Понад місяць тому, 15 травня, голова МЗС уже заявляв: він не виключає, що в рамках розслідування кримінального провадження щодо діяльності компанії Ostchem Дмитра Фірташа можуть виникнути питання до колишнього голови адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

2 квітня Аваков повідомляв, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів із боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

Компанія Group DF Дмитра Фірташа заявляла, що вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem політичним переслідуванням групи і її власника, а звинувачення МВС у розкраданні її посадовцями державних коштів називала безпідставними.

XS
SM
MD
LG