Доступність посилання

ТОП новини

АТО: міномети, гранатомети і танки бойовики використовують вздовж всієї лінії розмежування


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО в суботу вранці повідомляють про те, що бойовики в порушення мінських домовленостей продовжують обстріли українських позицій з мінометів, гранатометів і танків вздовж всієї лінії розмежування. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«Російсько-терористичні війська впродовж 26 червня активізували свої вогневі засоби вздовж усієї лінії розмежування сторін. Особливо під вечір вчорашнього дня. Зокрема, 55 обстрілів позицій сил АТО було здійснено в районі Донецька. Під щільний вогонь зі 120-міліметрових мінометів вкотре потрапили Піски, Красногорівка, Авдіївка, Первомайське, Мар’їнка та Опитне. Також по Пісках, Красногорівці та Невельському гатили артилерійські системи калібру 122 мм. По Водяному – ворожі танки. На Луганщині з гранатометів та 82-міліметрових мінометів неодноразово була обстріляна Станиця Луганська. В районі Артемівська зі стрілецької зброї та гранатометів бойовики били по Майорську і Лозовому. Гаряче й на підступах до Маріуполя. Там кремлівські найманці зі 122 й 152-міліметрових гаубиць наносили удари по Широкиному та Старогнатівці. Окрім того, по Старогнатівці били танки бойовиків», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу АТО, за минулу добу незаконні збройні формування 91 раз вдавались до збройних провокацій. Станом на ранок суботи, зафіксовано щонайменше 15 випадків порушення умов припинення вогню з боку бойовиків.

На сайтах бойовиків інформація про минулу ніч на Донбасі відсутня. Сепаратисти зазвичай стверджують про порушення українською стороною режиму тиші і невиконання досягнутих в лютому у Мінську домовленостей.

XS
SM
MD
LG