Доступність посилання

ТОП новини

Нова система перетину блокпостів в АТО буде простішою – заступник секретаря РНБО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко заявляє, що з 7 липня має запрацювати новий, більш спрощений механізм отримання перепусток в зону проведення АТО. Про це йдеться на сайті РНБО.

«Людина приходить на пункт пропуску, показує свій паспорт, прикордонник перевіряє чи є у неї дозвіл. Ніяких паперових перепусток не буде», – сказав Литвиненко.

За його словами, заявки на отримання перепустки до зони проведення АТО можна надавати чотирма способами: заповнивши форму для отримання перепустки у мережі Інтернет; надіславши дані на електронну чи звичайну пошту, а також залишивши документи для оформлення перепустки у спеціальних скриньках, що будуть встановлені на нульовій позначці КПП, і перевірятимуться 4 рази на день кожні 3 години.

«Принциповим є те, що не буде ніякого контакту громадянина з військовослужбовцем», – сказав Литвиненко, додавши, що розглядатимуть заявку упродовж 10 днів.

Про запровадження електронної системи пропускного режиму в зоні АТО із наступного місяця заявляв раніше і секретар РНБО Олександр Турчинов. Він зазначав, що заявки громадян автоматично перевірятимуться у базах силовиків на предмет «скоювання кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях або співпраці з сепаратистами».

Активісти неодноразово вказували на недосконалу систему перепусток на Донбасі, зокрема, вони стверджували, що чинний порядок сприяв розгорнутій корупційній схемі і ніяк не заважав сепаратистам, при цьому порушував права громадян, які не мають ніякого стосунку до бойовиків.

XS
SM
MD
LG