Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО загиблих серед військових немає, 11 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні АТО загиблих серед українських військових немає, 11 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку бойові дії тривають майже цілодобово – бойовики обстрілюють позиції українських військових в районі аеропорта, зокрема Піски, Авдіївка, Опитне.

«Противник не припиняє спроб пробити нашу оборону у Мар’їнці, Красногорівці Троїцькому та околицях Горлівки, але щоразу наражаються на потужну відсіч з боку наших військовослужбовців. Бойовики використовують широкий спектр зброї – від стрілецької та гранатометів до 152-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів і зенітних установок», – зазначив речник АТО.

Лисенко повідомив, що на маріупольскому напрямку продовжуються збройні провокації поблизу Широкина, де бойовики вдалися до танкового обстрілу позицій сил АТО.

«На луганському напрямку найгарячіше було неподалік Станиці Луганської та села Кримське, де бойовики застосували крупнокаліберні міномети, зенітні установки та БМП», – додав речник АТО.

Раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, повідомив, що внаслідок учорашнього мінометного обстрілу Станиці Луганської були поранені двоє українських військових, обидва госпіталізовані. Також у Держприкордонслужбі повідомили, що на Луганщині у результаті обстрілів минулої доби один прикордонник поранений.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, зокрема, за їхніми словами, українські військові минулої доби обстріляли Горлівку та селище Жовтневий в Донецьку. У результаті обстрілу Горлівки загинув цивільний, заявляють в угрупованні «ДНР».

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG