Доступність посилання

ТОП новини

Європейський центробанк проведе засідання щодо Греції


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Європейський центральний банк сьогодні, як очікується, проведе зустріч, аби вирішити, чи продовжувати надавати грецьким банкам екстрені кредити, щоб запобігти їхньому банкрутству.

За останні тижні греки вилучили з банків країни заощадження на суму в кілька мільярдів євро. Учора перед банкоматами вишикувалися величезні черги на тлі побоювань, що 29 червня банки можуть бути закриті.

Минулої ночі парламент Греції підтримав проведення 5 липня референдуму щодо умов надання країні міжнародної фінансової допомоги. Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас висловив упевненість, що грецький народ скаже «ні» пропозиціями міжнародних кредиторів, які він назвав «ультиматумом».

27 червня країни єврозони відкинули прохання Греції про продовження програми кредитування після 30 червня. До цього терміну Греція повинна погасити заборгованість Міжнародному валютному фонду в розмірі 1,6 мільярда євро. У цей же день, 30 червня, припиниться дія програми фінансової допомоги, яку в останні роки Греція отримувала від міжнародних фінансових організацій.

Без досягнення нової домовленості з міжнародними кредиторами Греції загрожує дефолт і вихід з єврозони.

XS
SM
MD
LG