Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: 30 порушень за день і 540 за тиждень із боку сепаратистів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомляють, що ситуація в зоні АТО залишається складною, але контрольованою. За день у неділю, 28 червня, сепаратисти близько 30 разів вдавалися до збройних провокацій проти сил АТО.

Загалом же протягом минулого тижня, сказав речник АТО Антон Миронович, «у середньому бойовики проросійських гібридних бандформувань щодня здійснювали близько 80 обстрілів українських позицій та мирних населених пунктів».

Усього за тиждень, що минає зафіксовано 540 випадків порушення умов припинення вогню з боку незаконних збройних формувань, із них понад половина – в районі окупованого Донецька, сказав він.

У неділю ж, за словами речника, вночі був завданий потужний артилерійський удар із заборонених гаубиць калібру 152 міліметри по українських позиціях неподалік селища Дружба.

Також 20 реактивних снарядів РСЗВ «Град» з тимчасово окупованих територій вдарили по Нижньому, що на Луганщині.

Упродовж дня противник активно бив зі 120-міліметрових мінометів на всіх напрямках – зокрема, по українських позиціях на підступах до Пісків, Опитного, шахти «Бутовка» й Верхньоторецького, що неподалік Донецька, а також у районі Маріуполя – по Гранітному.

«А по Золотому та Опитному російсько-терористичні збройні угрупування гатили з танків», – сказав Миронович.

«Загарбники продовжують відверто порушувати мінські домовленості та застосовувати заборонене ними озброєння. При цьому ватажки самопроголошених геоутворень безпідставно та цинічно звинувачують у скоєнні цього злочину українську сторону», – заявив речник.

За його словами, українські сили з метою придушення вогневих точок противника ефективно відповідали з незаборонених мінськими угодами зразків озброєння.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти ще не подавали своїх заяв щодо становища на фронті станом на підвечірній час.

Близько полудня донецькі сепаратисти заявляли про 13 обстрілів захоплених ними населених пунктів із боку українських сил протягом попередньої доби, луганські сепаратисти – про два такі обстріли.

XS
SM
MD
LG