Доступність посилання

ТОП новини

До окупованого Криму знову пішли українські фури


Черга фур до Криму в районі пропускного пункту «Чонгар» у Херсонській області, 25 червня 2015 року
Черга фур до Криму в районі пропускного пункту «Чонгар» у Херсонській області, 25 червня 2015 року

ФСБ Росії заявила про те, що Україна відновила пропуск вантажівок через пункти пропуску на адміністративному кордоні з Кримом. Таке повідомлення оприлюднило 28 червня окупаційне «прикордонне управління ФСБ Росії в Криму», інформує ТАСС.

Минулого тижня в ФСБ Росії звинуватили Україну в спробі «дестабілізувати економічну і продовольчу обстановку» і «змусити Росію витрачати якомога більше ресурсів на забезпечення Криму».

Так російське відомство відреагувало на черги вантажівок, які скупчилися на материковій частині України біля пунктів пропуску на адміністративному кордоні з Кримом.

Українські митники повідомили, що черги пов’язані з діями СБУ, співробітники якої «відпрацьовували незаконне переміщення через митний контроль контрабандних товарів».

Після анексії Криму Росією в березні 2014 між материковою Україною і півостровом кордон формально залишається адміністративним, але фактично з обох боків межу контролюють прикордонники – українські та російські. Українська влада оголосила Крим тимчасово окупованою територією.

Дотепер на так званому «кордоні» в Криму функціонує три пропускних прикордонних пункти – «Перекоп», «Армянськ» і «Джанкой», останні два в Росії називають «міжнародними».

XS
SM
MD
LG