Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відзначають російський День партизанів і підпільників


У Криму відзначають російський День партизанів і підпільників
У Криму відзначають російський День партизанів і підпільників

У Криму відзначають російський День партизанів і підпільників, зокрема у Сімферополі біля пам’ятника партизанам і підпільникам Криму відбувся урочистий мітинг, повідомляє проект Радіо Свобода сайт Крим.Реалії.

Також у Будинку офіцерів відбулися збори, на яких присутніх привітав зі святом «голова Криму» Сергій Аксьонов.

«У потрібну для країни хвилину партизани і підпільники проявили витримку, мужність, долаючи перешкоди, які виникали. І, звичайно, без вас би не відбулася та перемога, яка була досягнута нашою країною над фашистською Німеччиною. Партизани були реальною силою в тилу ворога, які відтягували на себе сили противника», – сказав Аксьонов.

Повідомляється, що на урочистому зібранні «були вручені нагороди». про те, кого нагородили в честь російського Дня партизанів та підпільників, прес-служба російського уряду Криму не уточнила.

День партизанів та підпільників відзначають в Росії 29 червня, починаючи з 2010 року. Державна дума Росії затвердила святкування цього дня в березні 2009 року за ініціативи Брянської обласної думи «в знак пам’яті самовідданої боротьби в тилу ворога партизанів і підпільників, які зробили значний внесок у перемогу радянського народу над фашистськими загарбниками у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

XS
SM
MD
LG