Доступність посилання

ТОП новини

Чисельність Військово-Морських сил має збільшитися на 30 одиниць до 2020 року – Гайдук


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Чисельність Військово-Морських сил Збройних сил України до 2020 року має збільшитися на 30 одиниць, повідомив командувач ВМС ЗС України Сергій Гайдук.

За його словами, йдеться про бойові кораблі та катери.

«Основою перспективного складу ВМС України будуть сучасні корвети, перший з яких має бути готовий до 2018 року», – зазначив Гайдук.

ВМС України планує отримати нові ракетні, десантні, артилерійські катери, додав він.

Після анексії Криму Росією Україна вивела свій флот з півострова. На даний час українські військові кораблі базуються в Одесі, Миколаєві, Очакові, Іллічівську.

Раніше повідомлялося, що вдалося зберегти всі сторожові кораблі і патрульні катери Морської охорони прикордонної служби України, які встигли перебазуватися з Криму до Одеси. Мова йде про 12 одиниць з Севастопольського та Ялтинського загонів Морської охорони. Ще 11 бойових одиниць Морської охорони Керченського загону перейшли з Криму в Маріуполь на Азовському морі.

Наприкінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG