Доступність посилання

ТОП новини

У Москві поховали колишнього прем’єра Росії Євгена Примакова


Євген Примаков
Євген Примаков

На Новодівичому кладовищі у Москві поховали колишнього прем'єр-міністра Росії Євгена Примакова.

Раніше в Колонній залі Будинку Союзів пройшла церемонія прощання з російським політиком, на якій були присутні президент Росії Володимир Путін, прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, керівник адміністрації президента Сергій Іванов, мер Москви Сергій Собянін, члени уряду, дипломатичного корпусу, політики та громадські діячі.

На завершення церемонії онук Примакова Євген Сандро попросив провести діда в останню путь оплесками.

В Успенському соборі Новодівичого монастиря відбулося відспівування Євгена Примакова, богослужіння очолив патріарх Російської православної церкви Кирило.

Примаков народився в Києві 29 жовтня 1929 року. Був ученим-арабознавцем, у 1960-х працював у головній радянській газеті «Правда».

Його політична кар’єра розпочалася відносно пізно, наприкінці 1980-х років, Примаков належав до найближчого оточення радянського лідера Михайла Горбачова.

Міністром закордонних справ Росії Примаков був у 1996–1998 роках, прем’єр-міністром – менш як рік, від вересня 1998 до травня 1999 року.

Упродовж останніх місяців Примаков критично висловлювався щодо російської політики в Україні, оскільки в разі її продовження Москва може, на його думку, повністю розірвати зв’язки із Заходом.

XS
SM
MD
LG