Доступність посилання

ТОП новини

У Вірменії затримали громадянина за підозрою у побитті поліцейського


Учасник акції протесту в Єревані, 28 червня, 2015 року
Учасник акції протесту в Єревані, 28 червня, 2015 року

У Вірменії затримали громадянина за підозрою в застосуванні насильства до працівника поліції. Про це повідомляє вірменська редакція Радіо Свобода (Радіо Азатутюн).

За фактом застосування насильства щодо співробітника поліції під час виконання ним службових обов’язків порушено кримінальну справу.

Як повідомляє Слідчий комітет Вірменії, напередодні близько 23:30 надійшов сигнал про те, що громадянин застосував насильство щодо співробітника поліції Геворка Амяна, який виконував свої службові обов’язки в ході мітингу неподалік від площі Свободи.

За повідомленням вірменських правоохоронців, з’ясувалося, що застосував насильство 22-річний громадянин Акопян, який, за результатами попереднього розслідування, завдав поліцейському два удари кулаком.

Акопян затриманий, він відмовився давати свідчення. Призначена судмедекспертиза для з’ясування характеру і ступеня тяжкості завданих поліцейському тілесних ушкоджень.

У Вірменії тривають протести, які почалися від минулого тижня.

Демонстранти протестують проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії на 16% з 1 серпня.

Силовики відкрили кримінальну справу у зв’язку з акцією протесту у столиці за статтею «хуліганство». Через використання сміттєвих баків як барикад на проспекті Баграмяна порушено кримінальну справу за ознаками статті 185 Кримінального кодексу Вірменії (навмисне знищення або псування чужого майна).

23 червня удосвіта поліція розігнала в Єревані за допомогою водометів мітинг ініціативи руху «Ні грабунку». Проте того ж дня протестувальники знову вийшли на мітинг. У поліції пообіцяли не застосовувати жодних силових дій щодо активістів, поки акція проходить мирно.

За даними правозахисників, тоді поліція в Єревані затримала 237 демонстрантів, ще 12 – в місті Гюмрі. Серед затриманих силовиками були і журналісти, зокрема з вірменської служби Радіо Свобода.

27 червня президент Вірменії Серж Сарґсян пообіцяв з бюджету компенсувати громадянам своєї країни різницю між старою ціною та новим, на 16% вищим тарифом на електричну енергію, який має бути запроваджений з 1 серпня. Проте щонайменше двоє лідерів протесту відкинули план президента.

XS
SM
MD
LG