Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 38 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу сепаратисти 38 разів обстріляли позиції українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, аналіз кількості обстрілів за кілька останніх днів свідчить про високу інтенсивність обстрілів з боку проросійських бойовиків, зокрема, за минулу добу сепаратисти 101 раз відкрили вогонь.

«Зранку проросійські бандформування гатили зі 122-міліметрових гаубиць по наших позиціях в районі Гранітного та Старогнатівки. Поблизу Опитного били з танків. Кримське обстріляли з автоматичних станкових гранатометів та озброєння БМП. Сокільники зазнали обстрілів зі 120-міліметрових мінометів», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що з мінометів калібру 120-міліметрів сепаратисти обстріляли українські підрозділи поблизу Широкина, а біля Гранітного стріляв танк, неспокійно було поблизу Мар’їнки сепаратисти стріляли зі стрілецької зброї та 82-мінометів мінометів.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Зокрема, за їхніми словами, українські військові обстріляли село Григорівка Тельманівського району.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG