Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Греції закликає громадян відкинути пропозиції кредиторів на референдумі


Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас закликає громадян країни відкинути пропозиції кредиторів під час референдуму 5 липня.

Ципрас заявив під час виступу увечері 29 липня, що чим переконливішим буде голосування на референдумі, тим сильнішою буде позиція Греції на переговорах з кредиторами.

Раніше сьогодні голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не має нових пропозицій у переговорах для запобігання дефолту Греції та можливого виходу цієї країни з єврозони. Юнкер наголосив, що відчуває «зрадою» рішення Греції провести референдум щодо міжнародних пропозицій для порятунку грецької економіки. Він закликав грецький народ 5 липня голосувати «за» порятунок.

Президент Греції Прокопіс Павлопулос підписав указ про проведення 5 липня референдуму за пропозиціями кредиторів. Указ був опублікований в урядовій газеті Греції.

У понеділок ринки Європи та Азії різко впали на тлі того, що Афіни 30 червня мають погасити 1 мільярд 600 мільйонів євро боргу перед Міжнародним валютним фондом. Неповернення боргу фактично означатиме дефолт Греції, який, як вважають, може призвести до її виходу з зони обігу євро, і призведе до глибокої банківської кризи в цій країні.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що 29 червня банки в його країні не відкриються і фондовий ринок буде закритим упродовж приблизно тижня.

XS
SM
MD
LG