Доступність посилання

ТОП новини

Майбутні військові лікарі навчаються за власний кошт – Амосова


Катерина Амосова
Катерина Амосова

Навчання майбутніх лікарів для Збройних сил нічим не відрізняється від підготовки студентів на факультеті «Лікувальна справа», військову специфіку студенти опановують у вільний час власним коштом. Про це в ефірі Радіо Свобода розповіла ректор Національного медичного університету імені Богомольця Катерина Амосова.

За її словами, в університеті працює єдиний в Україні спеціалізований факультет з підготовки військових медиків і державне замовлення там становить приблизно 40 фахівців.

«Студенти отримують додаткові тренінги щодо військових аспектів своїм коштом в суботу і у вільний від занять час. Ці послуги надає військово-медична академія. На присязі на вірність Україні, яку складали 340 студентів 5 курсу нашого університету, лише 40 були представники цього цікавого факультету. Мотивація самих студентів, їхніх батьків, мабуть, ґрунтується в значній мірі на твердженні: якщо призвуть, то хоча б не солдатом йти служити. Це, на жаль, ставлення держави і ставлення людей, але скільки можна нам брати на себе функції держави», – розповіла Амосова.

У грудні минулого року повідомлялося, що міністерство охорони здоров’я та міністерство оборони пропонували повернути у медичні виші курси військової хірургії. Таким чином, урядовці мали на меті краще підготувати українських медиків. Зокрема у низці вищих медичних навчальних закладах планувалося відновити роботу кафедр медицини катастроф та військової медицини.

XS
SM
MD
LG