Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 25 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Проросійський сепаратист, ілюстративне фото
Проросійський сепаратист, ілюстративне фото

За добу проросійські бойовики 25 разів обстріляли позиції українських військових вздовж усієї лінії розмежування, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Зранку 122-міліметрові гаубиці російсько-терористичних військ вдарили по населеному пункту Дружба, а з систем залпового вогню «Град» бандити гатили по наших позиціях на околицях Врубівки та Золотого. В районі окупованого Донецька 120-міліметрові міни падали біля Новгородського. По Мар’їнці, Пісках та шахті «Бутовка» стріляли з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Луганщині з мінометів калібру 82-міліметрів бойовики обстрілювали Новотошківське та Жовте, з гранатометів – Кримське.

Українські військові заявляють, що епіцентром порушень Мінських домовленостей сьогодні став Маріупольський напрямок, де з артилерії обстрілювали Широкине, Миколаївку, Петровське та Богданівку, сепаратисти також застосовували 82 та 120-міліметрові міномети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Зокрема, за їхніми словами, українські силовики протягом чотирьох годин вели обстріл села Саханка в Новоазовському районі, поранений мирний житель.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG