Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділив Україні 15 мільйонів євро для гуманітарної допомоги


Крістос Стиліанідес
Крістос Стиліанідес

Європейський союз надав новий пакет гуманітарної допомоги постраждалим від кризи в східній Україні у розмірі 15 мільйонів євро, заявив єврокомісар з гуманітарної допомоги і кризового управління Крістос Стиліанідес, повідомляє офіційний сайт Єврокомісії.

«Дуже важливо, що гуманітарну допомогу отримають усі вразливі групи населення, постраждалі в результаті конфлікту. Це додаткове фінансування дасть істотний поштовх нашим поточним операціям допомоги найвразливішим людям шляхом надання продуктів харчування, гігієнічних наборів, ковдр, охорони здоров’я, чистої води, житла та іншої допомоги як у контрольованих, так і не в контрольованих урядом регіонах», – заявив Стиліанідес.

Як йдеться в повідомленні, з новим пакетом фінансування розмір загальної гуманітарної допомоги, наданої Єврокомісією постраждалим від конфлікту на сході України, перевищить 62 мільйони євро додатково до двосторонньої допомоги держав-членів ЄС. Разом з фінансуванням, наданим безпосередньо державами-членами, ЄС загалом направив постраждалим у результаті конфлікту від початку 2014 року 223 мільйони євро.

За даними Єврокомісії, допомоги на сході України потребують близько п’яти мільйонів людей.

XS
SM
MD
LG