Доступність посилання

ТОП новини

У Забайкаллі збирають гроші для пораненого на Донбасі російського танкіста Батомункуєва


Доржі Батомункуєв під час відвідання Йосипом Кобзоном Донецького шпиталю, 23 лютого 2015 року
Доржі Батомункуєв під час відвідання Йосипом Кобзоном Донецького шпиталю, 23 лютого 2015 року

У Росії, у Східному Сибіру колектив Могойтуйського районного суду просить мешканців Забайкальського краю допомогти зібрати гроші на лікування сина співробітниці суду Цицигми Батомункуєвої.

Як мовиться у повідомленні, він зазнав сильних опіків «у перебігу служби в Збройних силах Росії».

«У спеціаліста 1-го розряду Могойтуйського районного суду Цицигми Батомункуївни Батомункуєвої сталася біда. У перебігу служби в Збройних силах Росії її син зазнав сильних опіків I, II, III ступенів. На сьогоднішній день зроблено кілька операцій пересадки шкіри, операції будуть робити ще, також він потребує тривалого лікування та реабілітації. У Цицигми Батомункуївни 5 дітей, і сім’я в даний момент переживає дуже складний період. Ми щиро сподіваємося і знаємо, що в світі є милосердя. І хочеться вірити нам, що Ви візьмете участь у їхній долі», – мовиться у зверненні, опублікованому на сайті Управління судового департаменту у Забайкальському краї Росії 26 червня. Звернення стало відоме завдяки публікації його 1 липня на міському сайті центру всього Забайкальського краю, міста Чити.

До складу Забайкальського краю у Східному Сибіру в Росії входить Агінський Бурятський округ, у якому майже дві третини населення становлять буряти за національністю. Одним із райцентрів в окрузі є селище Могойтуй.

Танкіст Доржі Батомункуєв, бурят, який був важко поранений у бою під Дебальцевом Донецької області в першій половині лютого, став відомим після інтерв’ю, яке у нього на початку березня взяла журналістка російської «Нової газети». Перед цим, 23 лютого, він став одним з героїв телевізійного сюжету про зустріч російського співака Йосипа Кобзона з пораненими проросійськими й російськими бійцями в опіковому центрі при обласній центральній клінічній лікарні в окупованому Донецьку.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі, де бойові дії тривають з квітня минулого року, зокрема, й силами регулярних частин Збройних сил. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, а є лише «добровольці».

XS
SM
MD
LG