Доступність посилання

ТОП новини

Рада звільнила міністра екології Ігоря Шевченка


Ігор Шевченко
Ігор Шевченко

Депутати Верховної Ради України відправили у відставку міністра екології Ігоря Шевченка. Таке рішення підтримали 235 парламентарів за необхідних 226.

Голосування відбулося без обговорення, що викликало обурення окремих народних обранців, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Відставка очільника Мінекології, згідно з поданням уряду, пов’язана з нібито «кришуванням» корупції та лобіюванням інтересів народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка. Приводом для відставки Ігоря Шевченка стала і заява лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка, що той повертався з Ніцци чартером Онищенка.

Раніше парламентський Комітет з питань природоохоронної політики і природокористування ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді проголосувати за відставку міністра екології Ігоря Шевченка. За це рішення проголосували 9 з 12 присутніх членів комітету.

Ігор Шевченко раніше назвав «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» урядове подання про своє звільнення з посади. Шевченко також назвав наклепом заяву Ляшка на Раді коаліції, а потім і з трибуни Верховної Ради щодо його користування приватним літаком депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка і заявив, що подаватиме позов проти лідера Радикальної партії для захисту своєї честі і гідності.

За неофіційною інформацією, на місце Ігоря Шевченка претендують депутати від «Батьківщини» Олександра Кужель і Валерій Дубіль. Претендентом на головного еколога країни називають також колишнього міністра енергетики Юрія Продана.

XS
SM
MD
LG