Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу через депортацію журналістки з України


Слідчий комітет Росії порушив справу через депортацію з України журналістки Першого каналу Росії Олександри Черепніної.

За повідомленням відомства, справу порушили за статтею про незаконне позбавлення волі і перешкоджання законній професійній діяльності журналістки.

«Сьогодні Україна є унікальною державою не тільки в Європі, але, мабуть, і в усьому світі, де викрадення, насильство, видворення і вбивства журналістів поставлені буквально на потік. Я б назвав цей процес «бандерівської стерилізацією журналістики», – заявив керівник головного слідчого управління СКР Володимир Маркін.

За його словами, «насильницьке затримання і видворення пов’язане тільки з тим, що російська журналістка писала і говорила правду про події, що відбуваються в сучасній Україні, що так не подобається її нинішній владі».

1 липня Служба безпеки України повідомила про депортацію з країни журналістки Першого каналу Росії Олександри Черепніної за антиукраїнську діяльність.

Раніше заступник генерального директора Першого каналу Кирило Клейменов повідомив, що кореспондентка Першого каналу в Україні Олександра Черепніна перестала виходити на зв'язок вранці в середу, і припустив, що її могли викрасти українські спецслужби.

XS
SM
MD
LG