Доступність посилання

ТОП новини

Національний художній музей попереджали про демонтаж афіші – «Київреклама»


НХМУ протестує проти демонтажу своєї афіші
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

НХМУ протестує проти демонтажу своєї афіші, 1 липня 2015 року

Національний художній музей попереджали про демонтаж афіші виставки Якова Гніздовського, заявляють представники КП «Київреклама». Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Радіо Свобода.

«13 травня 2015 року уповноваженій особі Національного художнього музею були вручені вимоги про усунення порушень при розміщенні рекламних засобів, які добровільно виконані не були», – сказано у листі.

У «Київрекламі» зазначають, що за законодавством вивіска НХМУ є рекламною. А для встановлення певний винятків для культурних інституцій щодо розміщення зовнішньої реклами необхідні відповідні зміни до закону України «Про рекламу» і типових правил розміщення реклами, затверджених Кабміном.

Працівники музею стверджують, що їх не сповістили про те, що вивіска є рекламною. Афіші регулярно розміщували на огорожі музею протягом останніх десяти років, додають вони.

Афішу виставки демонтували 3 червня на вимогу Департаменту містобудування та архітектури КМДА за відсутності представників НХМУ. Підставою назвали самовільне встановлення зовнішньої реклами на тимчасовій споруді. Окрім того, КП «Київреклама» виставила НХМУ рахунок, де зазначила, що музей є замовником демонтажу.

1 липня працівники музею провели акцію протесту проти демонтажу вивіски, який називають незаконним.​

XS
SM
MD
LG