Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: Україна не планує постачати газ на територію, контрольовану бойовиками


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Україна не планує постачати природний газ на неконтрольовані території в опалювальний період 2015–2016 років, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Маючи 16,6 мільярда кубометрів газу минулого року (у сховищах на початок опалювального сезону – ред.), ми закачали в Донецьку і Луганську область на непідконтрольні території два мільярди кубів, чого ми не плануємо цього року», – сказав він у Києві.

За словами міністра, припинення закупівлі газу в Росії не вплине негативно на накопичення запасів газу до опалювального сезону. Україна може накопичити до його початку 18 мільярдів кубів газу, повідомив Демчишин.

Станом на 2 липня Україна продовжує імпортувати природний газ тільки через Словаччину.

30 червня «Нафтогаз України» повідомив, що з 1 липня зупиняє закупівлю газу в російського «Газпрому» до узгодження умов постачання. Ця заявив пролунала після того, як у столиці Австрії Відні відбувся черговий раунд переговорів про постачання газу між Україною, Євросоюзом та Росією – сторони не досягли порозуміння.

Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу. Ці поставки важливі для наповнення підземних сховищ газу, розташованих на заході України. Саме ці сховища гарантують стабільність постачання палива європейським споживачам у зимовий період.

XS
SM
MD
LG