Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко підписав протокол про ознайомлення з матеріалами справи


Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що захист підписав протокол про закінчення ознайомлення з матеріалами справи.

Він також повідомив російському «Інтерфаксу», що захист заявив кілька клопотань – про припинення справи проти Савченко, про виключення кількох доказів і проведення розгляду справи судом присяжних. Фейгін також заявив, що захист вимагає, щоб суд проходив у Москві.

Адвокат написав у Твіттері, що захист має інформацію про те, що в суді у справі Саченко як свідок обвинувачення виступить глава угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін повідомив сьогодні, що найближчим часом справу направлять до прокуратури для затвердження обвинувального висновку і подальшої передачі до суду. За словами Маркіна, адвокати Савченко не надали виразних аргументів на її захист, «прагнучи політизувати процес». Він зазначив, що захист Надії Савченко, незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність за розголошення даних попереднього розслідування, опублікував матеріали її справи в інтернеті.

Інший адвокат Ілля Новіков повідомив, що сестру Надії Савченко Віру сьогодні не пустили в слідчий ізолятор на побачення з нею. Пізніше він написав у Twitter, що Вірі Савченко передзвонили з СКР прямо на вокзал і сказали, що дали дозвіл.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів в Луганській області в червні минулого року і незаконному перетині кордону. Савченко провину не визнає і заявляє, що з території України її вивезли насильно. За час свого ув’язнення в знак протесту вона двічі оголошувала голодування. По всьому світу відбуваються акції і кампанії з вимогою звільнити Надію Савченко.

XS
SM
MD
LG