Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 20 разів обстрілювали українські позиції – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що впродовж 2 липня бойовики на Донбасі 20 разів обстрілювали позиції українських військових.

«Окупанти обстрілювали позиції сил АТО вздовж усієї лінії розмежування сторін, переважно стрілецькою зброєю та протитанковими ракетними комплексами. Традиційно бойовики використовували важке озброєння. 122-мм гаубиці та 120-мм міномети гатили по населених пунктах, що неподалік Маріуполя. Кремлівські найманці вкотре обстрілювали Опитне та Піски, що неподалік Донецька», – повідомив у вівторок увечері речник штабу АТО Дмиро Гуцуляк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують українські війська в обстрілах своїх позицій, зокрема у Горлівці і Донецьку. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», сепаратисти відповідають на обстріли з позицій українських силовиків лише вогнем зі стрілецької зброї.

«Озброєні стрілецьким озброєнням підрозділу ополчення «ДНР», перебуваючи під масованим вогнем українських військ, змушені відкривати одиночний вогонь у відповідь по вогневих позицій української армії та нацгвардію, щоб зберегти свої життя», – заявив Басурін у вівторок, 2 липня.

(Відео користувача YouTube Anna News)

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають, зокрема, припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

За даними ООН, внаслідок конфлікту від квітня 2014 року загинули щонайменше 6,5 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG