Доступність посилання

ТОП новини

Квіташвілі: я пішов, щоб не діяти на нерви


Квіташвілі пояснив, чому йде у відставку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Квіташвілі пояснив, чому йде у відставку

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі пояснює своє рішення піти у відставку суперечностями з пропрезидентською фракцією у парламенті. За словами Квіташвілі, він приїхав в Україну, щоб проводити реформи, а за умови, коли фракція, яка висувала його на посаду міністра, вимагає відставки, він не може залишатись, бо це лише зашкодить галузі.

«Виходячи з ситуації, яка склалась сьогодні, виходячи з того, що було сказано головою фракції (БПП), я абсолютно впевнений, що коли я залишусь і буду «діяти на нерви», то закони не будуть ухвалюватися принципово. Тому я піду і, будь ласка, нехай ухвалююь закони, якщо я для них проблема», – заявив Квіташвілі.

Він повідомив, що пакет законів, які спрямовані на реформування галузі, вже поданий до секретаріату Кабінету міністрів і за кілька днів може бути розглянутий у раді.

«Прикро йти зараз, бо за тиждень-другий ми увійшли б у точку неповернення. Ми б ніколи не повернулися до корупційного «розпилу» 4 мільярдів гривень, ми б змінили систему фінансування охорони здоров’я, автономію лікарень – саме зараз ось цей рубікон. Я дуже розраховую на те, що команда, яка залишиться в МОЗ, вона доведе це до кінця», – наголосив Квіташвілі.

Раніше у четвер парламентська фракція «Блок Петра Порошенка» ініціювала відставку керівництва Міністерства охорони здоров’я. Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення міністра Олександра Квіташвілі.

XS
SM
MD
LG