Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко: голосування за реструктуризацію валютних кредитів відбулося з порушеннями


Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко
Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко звертається до голови парламенту Володимира Гройсмана з листом, у якому стверджує, що при голосуванні за законопроект № 1558-1 були порушені положення закону України «Про регламент Верховної Ради України».

«Після нерезультативного голосування зазначеного законопроекту в третьому читанні та в цілому, яке набрало 225 голосів, не було здійснено процедуру повернення до розгляду раніше відхиленого законопроекту.
Відтак, голосування, яке набрало 229 голосів, не можна вважати таким, яке було проголосовано за законопроект в цілому», – стверджує депутат на своїй сторінці у Facebook.

Лещенко просить не направляти законопроект щодо реструктуризації валютних кредитів на підпис президентові Порошенку.

Раніше про намір відкликати свій голос за суперечливий законопроект на своїх сторінках у Facebook заявили щонайменше три депутати Верховної Ради – Альона Шкрум, Ігор Луценко, Олександр Черненко, а Володимир Парасюк попросив вибачення за свій вибір у тих, хто виступав проти реструктуризації валютних кредитів.

Потенційні втрати банківської системи у разі набуття законопроектом щодо реструктуризації валютних кредитів чинності складуть 95 мільярдів гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр фінансів України Наталія Яресько.

Народні депутати ухвалили 2 липня в третьому читанні і в цілому законопроект щодо реструктуризації валютних кредитів незначною більшістю у 229 голосів. Документ передбачає, що реструктуризації підлягають усі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості. Заборгованість за споживчим кредитом конвертується за офіційним курсом НБУ на дату укладення кредитного договору. Курсова різниця списується банками.

XS
SM
MD
LG