Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти: на Донбасі внаслідок боїв постраждали більш як 200 середніх шкіл


Сергій Квіт (©Shutterstock)
Сергій Квіт (©Shutterstock)

На Донбасі від обстрілів постраждали будівлі 212 шкіл, повністю зруйновані більш як 20 середніх шкіл, що розташовані на території, підконтрольній Україні, повідомив міністр освіти України Сергій Квіт.

Скільки навчальних закладів знищені під час обстрілів на території, яку контролюють бойовики, невідомо, додав урядовець.

«21 школа тимчасово закрита на території, яка контролює українська влада. На сьогодні на Донбасі 212 шкіл більше чи менше постраждали, вони розбиті, але продовжують свою роботу бодай частково», – повідомив Квіт.

За даними Міністерства освіти, більше 18 тисяч дітей-переселенців із Криму і Донбасу пішли в школи в інших регіонах України. Як зазначив Квіт, педагоги і психологи навчальних закладів надавали і надають дітям необхідну соціальну і психологічну допомогу.

Керівництво Донецької і Луганської областей шукає можливості відремонтувати шкільні будівлі, щоб 1 вересня діти на контрольованій Україною території Донбасу змогли розпочати навчальний рік.

Раніше голова Донецької обласної держадміністрації Павло Жебрівський заявив, що навчальні заклади області «мають бути не просто відновлені, відремонтовані, а стати ще кращими, ніж до бойових дій».

Голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль виділив з обласного бюджету кошти на відновлення шкіл у районах, які постраждали від обстрілів.

XS
SM
MD
LG