Доступність посилання

ТОП новини

13 тисяч школярів із зони АТО отримали соціально-психологічну підтримку – Квіт


Діти на Донбасі, ілюстративне фото
Діти на Донбасі, ілюстративне фото

13 тисяч школярів із зони АТО отримали соціально- психологічну підтримку фахівців, заявляє міністр освіти Сергій Квіт.

Представники міністерства освіти України, Дитячого фонду ЮНІСЕФ та Києво-Могилянської академії сьогодні оприлюднили результати проекту з психологічної і соціальної допомоги дітям, які проживають у зоні АТО або ж евакуйовані з Донбасу.

«Всього за термін цього проекту – з листопада минулого року по травень поточного року – соціально-психологічну підтримку від професійних психологів отримали 13 тисяч дітей. Ми навчили чотириста шкільних психологів. У цьому році у вишах ми ліцензуємо більше психологічних програм, тобто, на навчання приймається більше людей», – зазначив Квіт, відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо підготовки фахівців, які працюватимуть з дітьми та родинами, які зазнали психологічних травм унаслідок бойових дій.

За словами міністра, проект було реалізовано у середніх школах Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької і Харківської областей.

За даними ЮНІСЕФ, на Донбасі соціально-психологічної допомоги потребують щонайменше сто тисяч дітей. Завдяки програмі, фахівцям вдалося в умовах шкільного процесу знизити рівень стресу дітей (з 13-ти тисяч учасників програми) більш ніж утричі, а відсоток дітей, налаштованих на активну соціальну взаємодію, досяг 85 відсотків.

Від квітня минулого року на території Донбасі відбувається антитерористична операція, частину Луганської та Донецької областей продовжують контролювати проросійські сепаратисти.У квітні в ООН повідомляли, що від конфлікту на сході України потерпіло 5 мільйонів людей.

Уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба повідомив, що станом на квітень 2015 року на окупованій території залишається близько півмільйона дітей.

XS
SM
MD
LG