Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: надпланові надходження митниці направлятимуть на будівництво доріг


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко виступає за відрахування частини понадпланових митних надходжень на будівництво доріг у регіонах. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Україна».

«Якщо від планових показників митниця збирає більше податків, то частина цих надходжень у державний бюджет буде використана для дорожнього будівництва на території тієї області, де митниця перевищила свої показники», – сказав Порошенко.

За його словами, це має мотивувати місцевих жителів відмовитися від контрабанди.

Порошенко наголосив, що ці зміни потрібно внести в закон про державний бюджет.

Крім того, Порошенко запропонував у рамках боротьби з контрабандою сформувати спільні з Європейським союзом пункти пропуску через державний кордон. «Відповідні розпорядження вже дані Державній прикордонній службі, Державній фіскальній службі і керівництву СБУ. І це буде добре скоординовано в короткий термін. ЄС готовий дати нам можливість працювати на своїй території, включаючи сканери та технічні прилади», – сказав Порошенко.

Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк також запропонував залишати на місцях частину коштів, зібраних митницями понад план, а як експеримент запросити іноземні компанії до управління найбільш корумпованими митницями України.

XS
SM
MD
LG