Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявляють, що узгодили з Україною ціну електроенергії для Криму


Міненерго Росії погодило з Україною ціну постачання електроенергії до окупованого Криму до кінця 2015 року. Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Міністерство енергетики Росії, ціна встановлена на рівні 3,42 рубля за кіловат на годину.

За інформацією російського Міненерго, контракт на постачання електроенергії з України до Криму і на постачання електроенергії з Росії в Україну не взаємопов’язані, і Росія наразі не планує змінювати ціну за цим договором.

Раніше міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що з 1 липня 2015 року Україна на 14% підвищила ціну на електроенергію для Криму.

За його словами, вартість виросла з 2,99 рубля за кіловат 3,42.

30 грудня 2014 Україна і Росія підписали два контракти на поставку електроенергії.

За даними Міністерства енергетики Росії, були укладені угоди між компаніями «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» на експорт електроенергії з Росії до України. Річний контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок об’ємом до 1500 мегават.

Паралельно з метою безперебійного енергопостачання Криму укладена й угода між дочірньою структурою «Інтер РАО» – Центром здійснення розрахунків і «Укрінтеренерго».

XS
SM
MD
LG