Доступність посилання

ТОП новини

Яресько закликає Раду ухвалити законопроекти для співпраці з МВФ


Міністр фінансів України Наталія Яресько
Міністр фінансів України Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько закликає Верховну Раду ухвалити законопроекти, необхідні для подальшої співпраці з міжнародним валютним фондом.

«Цього тижня наша країна могла виконати умови, необхідні для подальшого прогресу у співробітництві з МВФ та Світовим банком. Натомість, жоден з чотирьох проектів законів, необхідних для цього прогресу, не було ухвалено», – написала Яресько на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 3 липня.

«Для продовження співробітництва з МВФ Україна має ухвалити закони: щодо системи гарантування вкладів фізичних осіб, щодо механізмів впливу на підприємства-боржники «Нафтогазу України», щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро, а також проект закону, що необхідні для розблокування фінансування з боку Світового банку – проект закону щодо регулювання в сфері комунальних послуг», – зазначила Наталія Яресько.

Учора, 2 липня, у МВФ заявили про завершення першого перегляду програми співпраці з Україною щодо розширеного фінансування (Extended Fund Facility) і про готовність розглянути питання виділення другого кредитного траншу у сумі 1,7 мільярда доларів.

У Києві з 12 травня по 11 червня працювала місія МВФ в рамках першого перегляду програми розширеного кредитування (Extended Fund Facility).

У березні МВФ погодив з Україною програму допомоги: 17,5 мільярдів доларів Україна отримає упродовж найближчих чотирьох років. У фонді заявили, що допомога не обмежиться вказаною сумою, зокрема й тому, що фінансовими донорами українських реформ цього року зголосилися виступити ЄБРР, Світовий банк, США та інші держави.

XS
SM
MD
LG