Доступність посилання

ТОП новини

Путін – Обамі: попри розбіжності, Росія і США – гаранти безпеки в світі


Президенти Росії та США Володимир Путін та Барак Обама (фото архівне)
Президенти Росії та США Володимир Путін та Барак Обама (фото архівне)

Президент Росії Володимир Путін у привітанні американському президентові Бараку Обамі з нагоди Дня незалежності США заявив, що обидві країни, попри розбіжності, залишаються важливими факторами гарантування стабільності та миру в світі. Про це повідомила прес-служба Кремля.

«У вітальній телеграмі глава російської держави зазначив, що російсько-американські відносини, попри наявні між двома країнами розбіжності, залишаються найважливішим фактором гарантування стабільності і безпеки у світі», – йдеться в повідомленні.

Російський президент, за даними його прес-служби, також висловив упевненість, що «вибудовуючи діалог на основі принципів рівноправності і взаємної поваги інтересів одне одного, Росія і США здатні знаходити вирішення найскладніших міжнародних проблем і ефективно протистояти глобальним загрозам і викликам».

День незалежності, який відзначають 4 липня, є головним державним святом у США.

Відносини між Москвою та Вашингтоном погіршилися минулого року, після російської анексії Криму. США звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG