Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко подякував визволителям Слов’янська та Краматорська


Боско. Слов'янськ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Президент України Петро Порошенко з нагоди річниці звільнення міст Слов’янськ та Краматорськ зустрівся з військовими, які визволили ці міста Донеччини від проросійських бойовиків.

«Рік тому відбулася подія, яка на весь світ засвідчила, що Збройні сили України здатні не лише захищати і обороняти, але й робити блискучі наступальні операції. Символом цієї міці стала праця наших Збройних сил зі звільнення Слов’янська, який був символом знущання з українців, у підвалах слов’янського СБУ було десятки закатованих українських патріотів», – наголосив Верховний головнокомандувач, звертаючись до військових.

За словами Порошенка, «внаслідок блискавично проведеної операції» ворог змушений був згодом тікати також із Краматорська, Костянтинівки, Сєверодонецька, Лисичанська, Рубіжного.

Президент та військові хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх військовослужбовців, загиблих під час оборони та визволення українського Донбасу.

Порошенко також наголосив, що за рік зусиллями всього народу вдалося фактично заново відбудувати Збройні сили, особливо президент відзначив зусилля волонтерів. «Ми навчилися захищати свою Україну», – заявив голова держави.

Він також вкотре наполіг «на пріоритетності політичного врегулювання», але «не за будь-яку ціну». «Ми не здамо жодного клаптику української землі», – заявив Петро Порошенко.

У зустрічі також взяли участь міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак та начальник Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко.

Місто Слов’янськ на Донеччині було у квітні 2014 року одним із перших населених пунктів, захоплених проросійськими бойовиками на чолі з громадянином Росії Ігорем Гіркіним («Стрєлковим»). 4 липня внаслідок тривалої облоги та наступальної операції українських військових бойовики вимушено залишили Слов’янськ. Значна їхня частина змогла проникнути до Донецька, до серпня 2014 року Гіркін вважався «міністром оборони» в складі угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG