Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція здійснила низку авіаударів по осередку «Ісламської держави» в Сирії


Бойовики угруповання, ілюстраційне фото
Бойовики угруповання, ілюстраційне фото

Очолювані США коаліційні сили здійснили серію авіаударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» («ІД») у районі міста Ракка на півночі Сирії. Щонайменше 22 особи, зокрема шестеро цивільних, загинули внаслідок бомбардування ВПС США, повідомляє Наглядова рада із прав людини в Сирії. Десятки людей зазнали поранень.

«Значних авіаударів було завдано сьогодні вночі, щоб позбавити «ІД» можливості переміщувати свої військові сили до Сирії та Іраку», –0 заявив представник міжнародної коаліції, підполковник Томас Гіллеран.

Раніше в мережі було оприлюднене відео, що показує підлітків-членів збройного угруповання, що страчують 25 сирійських солдатів в амфітеатрі в стародавніх руїнах Пальміри. «Ісламська держава» відома своїми жорстокими стратами. За деякими повідомленнями, бойовики страчували жінок за звинуваченням у зраді, закидуючи їх камінням.

4 липня президент Тунісу Беджі Каїд Ессебсі оголосив у країні надзвичайний стан. Це сталося більш як через тиждень після того, як бойовик на популярному курорті напав на пляжі на іноземних туристів, тоді загинули 38 людей.

Відповідальність за теракт взяло на себе збройне угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG