Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: 5 липня обстріли велися по всіх напрямках


З півночі до 20 години вечора 5 липня бойовики 30 разів обстрілювати позиції українських військових на Донбасі, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«Тричі на Маріупольському напрямку бойовики застосували озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями. О 6.07 упродовж години проросійські бандформування вели обстріл зі 120-міліметрових мінометів по позиціях сил АТО в районі Старогнатівки. З 6.40 упродовж двох годин окупанти вели обстріл по українськім військовим зі 122-міліметрової артилерії у районі населеного пункту Бахчовик. О 07.40 розпочався обстріл мінами калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО в районі населеного пункту Миколаївка, який тривав близько години», – повідомив у неділю ввечері речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«Російсько-терористичні війська також вели вогонь зі стрілецької зброї по силах АТО у районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Сизе, Болотене, Кримське, що на Луганщині. У передмісті Донецька під ворожим обстрілом опинились Мар’їнка та Опитне. Лунали постріли також у районах населених пунктів Золоте, Лозове. О 10.50 у районі населеного пункту Луганське бойовики вели обстріл сил АТО з БМП», – додав Гуцуляк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

В угрупованні «ДНР», визнаному в Україні терористичним, заявили про 32 порушення режиму припинення вогню з боку українських військових.

«Під обстріли потрапили населені пункти Спартак, Горлівка, Окрябр, Докучаєвськ, Лозове, Жабуньки, Миколаївка та район Донецького аеропорту», – заявив у неділю, 5 липня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Министерство информации ДНР)

Бойовики угруповання «ЛНР» заявляють про обстріл околиць міста Первомайськ.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG