Доступність посилання

ТОП новини

У Греції на референдумі відкинули пропозиції кредиторів – попередні результати


Згідно з попередніми результатами референдуму у Греції, близько 60 відсотків учасників висловилися проти запропонованих ЄС і МВФ умов кредитування країни. А 40 відсотків згодні на подальші антикризові заходи в обмін на міжнародну фінансову допомогу. Такі дані Міністерства внутрішніх справ Греції наводяться після обробки понад 30 відсотків бюлетенів.

У Греції сьогодні, 5 липня, відбувся референдум про умови надання країні міжнародної допомоги, на яких наполягають міжнародні кредитори − Європейська комісія, МВФ і Європейський центральний банк, так звана «трійка».

Раніше прем'єр-міністр Ципрас закликав греків сказати рішуче «ні» на референдумі. У суботу міністр фінансів країни Яніс Варуфакіс порівняв поведінку кредиторів з «тероризмом».

Тисячі грецьких громадян 3 липня, вийшли до будівлі парламенту в Афінах з протестами проти політики економії та на знак підтримкипозиції уряду відносно міжнародних кредиторів. Водночас тисячі людей зібрались біля старого Олімпійського стадіону в Афінах під гаслом «Ми залишаємось в Європі».

XS
SM
MD
LG