Доступність посилання

ТОП новини

Росія судитиме свого громадянина за підозрою в участі у «Правому секторі»


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Слідчий комітет Росії повідомляє про завершиення розслідування кримінальної справи щодо громадянина Росії Олександра Разумова за підозрою в участі у «Правому секторі». Про це йдеться на сайті Слідчого комітету Росії в понеділок.

«За версією слідства, з березня до травня 2014 року Разумов, керований ідеями нацизму виїжджав на територію України, де пройшов бойову та ідеологічну підготовку в рядах забороненої на території Російської Федерації екстремістської організації «Правий сектор», після чого повернувся до Росії, де вербував осіб у ряди зазначеної екстремістської організації», ‒ йдеться в повідомленні.

Російські слідчі також стверджують, що Разумов поширював «ворожі» заклики через соціальні мережі.

«Разумов на своїй сторінці в соціальній мережі «Вконтакте» розміщував різну інформацію, спрямовану на збудження ненависті і ворожнечі, а також приниження гідності групи осіб за національними ознаками.Очевидно, обвинувачений переоцінив свої здібності до переконування, і недооцінив морально-етичні якості наших поліцейських, наївно вважаючи, що вони можуть погодитися воювати проти мирного населення, і тим більше під прапорами «Правого сектора», ‒ йдеться в повідомленні.

Російське слідче відомство повідомляє, що кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті.

Українська організація «Правий сектор» наразі не коментує інформацію про зв’язки із вказаним росіянином.

Торік у листопаді Верховний суд Росії визнав екстремістськими діяльність «Правого сектору» та партії «Українська національна асамблея ‒ Українська народна самооборона» (УНА-УНСО).

XS
SM
MD
LG