Доступність посилання

ТОП новини

У Росії оскаржили позбавлення недоторканності депутата, що голосував проти анексії Криму


Ілля Пономарьов
Ілля Пономарьов

Захист депутата Держдуми Росії Іллі Пономарьова оскаржив позбавлення його недоторканності у Конституційному і Верховному судах Росії, повідомила адвокат Марія Баст.

За словами захисниці, які цитує російська агенція «Інтерфакс», у заяві до Конституційного суду вона просить визнати неконституційною статтю закону, яка регулює порядок позбавлення парламентаріїв недоторканності. На її думку, ця стаття не дозволяє Пономарьову реалізувати свої конституційні права в повному обсязі і позбавляє його гарантій права на судовий захист.

У Верховному суді захист оскаржив постанову Держдуми Росії про позбавлення депутат недоторканності.

Ілля Пономарьов єдиний російський законодавець, який виступив проти анексії Криму. Своє переслідування він вважає політично вмотивованим.

Іллі Пономарьову в червні заочно висунули звинувачення у справі про розтрату коштів фонду «Сколково». Слідчі інкримінують депутату розкрадання понад 22 мільйонів рублів у фонду в 2010 році. Раніше в квітні Держдума Росії за запитом Генпрокуратури позбавила Пономарьова депутатського імунітету, що дозволяє слідчим притягнути його до кримінальної відповідальності. Пономарьов, який перебуває в США, всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG