Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії передає в суд справу «члена «Правого сектору»


Слідчий комітет Росії заявляє про передачу до суду справи проти громадянина Росії, якого звинувачують у вербуванні російських поліцейських для «Правого сектору».

Як повідомили у прес-службі відомства, головне слідче управління Слідчого комітету Росії завершило розслідування кримінальної справи стосовно громадянина Росії Олександра Разумова. Його звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених статтями «розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності» і «найманство».

За версією слідства, від березня по травень 2014 року Разумов «виїжджав до України, де пройшов бойову та ідеологічну підготовку у лавах забороненого у Росії «Правого сектора», після чого повернувся до Росії, де вербував людей до лав вказаної екстремістської організації».

«Так, 29 серпня 2014 року Разумов, перебуваючи в Зеленограді і діючи за попередньою змовою з особами з числа керівництва «Правого сектору», зустрічався з двома своїми знайомими, які є чинними співробітниками поліції і мають необхідні бойові навички. Під час спілкування Разумов вербував поліцейських до лав «Правого сектору» для участі як найманців у збройному конфлікті на сході України. Крім того, Разумов на своїй сторінці у соціальній мережі «ВКонтакте» розміщував різну інформацію, спрямовану на розпалювання ненависті і ворожнечі, а також приниження гідності групи осіб за ознаками національності», – йдеться в повідомленні.

Восени 2014 Верховний суд Росії визнав українську націоналістичну партію «Правий сектор» екстремістською організацією.

XS
SM
MD
LG