Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 3 поранені – Лисенко


 Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 3 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора протистояння між силами АТО та бойовиками було поблизу Станиці Луганської – Щастя.

«Перестрілки різної інтенсивності тривали практично весь день, у Щасті поранено двоє цивільних. Ще дві «гарячі точки» – села Кримське і Золоте. Водночас фактів застосування важкого озброєння на цих рубежах оборони не зафіксовано», – повідомив речник АТО.

На донецькому напрямку бойовики продовжують вести «турбуючий» вогонь по наших позиціях на південь від Світлодарської агломерації, на північ і захід Горлівки обстрілів не зафіксовано, додав він.

«Натомість продовжуються бойові дії на захід від Донецька, на широкій ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки. Саме тут ворог зосередив найбільше важкого озброєння, і активно його застосовує», – зазначає Лисенко.

За його словами, на маріупольському напрямку після відходу бойовиків з Широкина активні бойові дії перенеслися північніше – сепаратисти здійснювали провокації лише вранці у Миколаївці, Старогнатівці та Чермалику.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, зокрема, за їхніми словами, українські військові минулої доби обстріляли село Червоноармійське в Новоазовському районі.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG