Доступність посилання

ТОП новини

Речник Меркель: підстав вести переговори про нову угоду з Грецією немає


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Німеччина відкинула пропозицію Греції укласти з нею нову угоду щодо заборгованості. Речник канцлера Німеччини Анґели Меркель Штеффен Зайберт 6 липня заявив, що «підстав починати переговори щодо нової програми допомоги немає».

За його словами, від Греції залежить, чи хоче вона залишатися в зоні євро. Зайберт додав, що Берлін чекає, які пропозиції зроблять Афіни.

Голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум заявив, що результати референдуму в Греції, на якому більшість виборців відкинули вимоги міжнародних кредиторів, не наблизили Європу до рішення щодо фінансової ситуації в Греції.

Зі свого боку, прем’єр Італії Маттео Ренці на Facebook заявив, що Європі потрібно проводити «переговори не лише про жорстку економію, а й про ріст й інфраструктуру». Іспанія заявила, що відкрита до переговорів щодо нової угоди з Грецією.

Єврокомісар з питань зони євро і соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявив, що «місце Греції є і залишається в Європі».

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд мають зустрітися в Парижі перед скликаним на 8 липня самітом зони євро, який розгляне вплив референдуму в Греції.

За даними опрацювання всіх бюлетенів на референдумі в Греції 5 липня, 61,31% греків висловилися проти умов кредиторів для виходу країни з боргової кризи, тоді як 38,69% виборців сказали угоді «так».

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс оголосив про свою відставку невдовзі після проведення референдуму. Варуфакіс заявив, що його відставка «може допомогти досягти домовленостей».

XS
SM
MD
LG