Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині поблизу Богданівки триває бій з проросійськими бойовиками – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донеччині поблизу населеного пункту Богданівка триває бойове зіткнення проросійських бойовиків з українськими військовими, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«З 17:50 поблизу населеного пункту Богданівка, що на Маріупольському напрямку, триває бойове зіткнення проросійських бандитів з українськими військовими. 2 групи піхоти бойовиків чисельністю 10-15 чоловік, використовуючи стрілецьку зброю, намагаються атакувати позиції сил АТО», – йдеться у повідомленні.

За даними українських військових, протягом 6 липня бойовики вели переважно «турбуючий» вогонь зі стрілецької зброї та 82-міліметрових мінометів по позиціях сил АТО поблизу населеного пункту Кримське на Луганщині, на донецькому напрямку епіцентром обстрілів було селище Опитне, неподалік Донецького аеропорту, та Лозове.

На Донбасі не було жодного артилерійського обстрілу позицій військових, зауважують у штабі АТО іприпускають, що це пов’язано із завтрашньою зустріччю контактної групи.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, зокрема, за їхніми словами, українські військові за минулу добу 30 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі використовуючи важке озброєння.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG