Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: керівника «Укрнафти» оберуть із 6 претендентів


Конкурсна комісія відібрала шістьох претендентів на посаду голови правління «Укрнафти», повідомляє прес-служба «Нафтогазу України».

За повідомленням, всього на посаду надіслали резюме понад 80 кандидатів, а під час першого етапу конкурсного відбору були зареєстровані 68 повних пакетів документів від претендентів з України, Великобританії, США, Румунії, Єгипту, Марокко, Норвегії й Данії.

«7 і 8 липня відбудуться засідання фінального етапу конкурсного відбору, під час яких кандидати особисто презентуватимуть своє бачення реформування «Укрнафти» і напрямків підвищення ефективності роботи підприємства», – йдеться в повідомленні.

За результатами цього етапу конкурсна комісія обере переможця. Обрану кандидатуру подадуть на погодження Номінаційному комітету Кабміну.

У разі затвердження переможця цим комітетом, кандидатура претендента на заміщення посади голови правління «Укрнафти» буде представлена на розгляд і затвердження акціонерів на зборах, призначеному на 22 липня 2015 року, уточнили в «Нафтогазі».

«Укрнафта» є найбільшою українською нафтовидобувною компанією.

Наразі «Укрнафтою» керує Пітер Ванхеке, якого оглядачі вважають близьким до українського олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше низка депутатів Верховної Ради закликали прем’єра відсторонити Ванхеке від керівництва компанією.

Корпоративний конфлікт навколо компаній «Укрнафта» та «Укртранснафта» аналітики називали серед причин відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. «Нафтогазу» належить 50%+1 акція «Укрнафти». Головою наглядової ради товариства є голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

XS
SM
MD
LG