Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі зафіксовано 29 обстрілів позицій українських військових – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу на Донбасі зафіксовано 29 обстрілів позицій українських військових, бойовики обстрілюють із 152-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З початку доби бойовики вели обстріли зі 120-міліметрових мінометів позицій сил АТО поблизу населених пунктів Новгородське та Павлопіль на Донеччині, о 4:10 бойовики застосували під Павлополем танк. О 12:40 проросійські злочинці вели артилерійський обстріл з калібру 152 міліметрів по позиціях сил АТО поблизу Гранітного. За годину по цьому ж населеному пункту розпочався мінометний обстріл із калібру 82 міліметри», – мовиться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що одразу з початком переговорів контактної групи у Мінську проросійські сепаратисти почали обстріл зі 120-міліметрових мінометів позицій сил АТО поблизу Новгородського, о 16:00 обстрілу зазнали позиції українських військових поблизу Луганського, о 16:50 – Опитного та з 17:20 – Водяного.

Із стрілецької зброї проросійські бойовики обстрілюють позиції сил АТО в напрямку населених пунктів Мар’їнка, Піски, Золоте, Майорськ, Станиця Луганська та Лозове, зазначають у штабі.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, зокрема, за їхніми словами, українські військові за добу 18 разів порушили режим припинення вогню.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG