Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: на Луганщині через обстріл бойовиків загинув 1 військовий, 3 поранені


У селі Лопаскине Новоайдарського району Луганської області бойовики обстріляли «КамАЗ» Збройних сил України, внаслідок чого один військовий загинув, троє поранені, повідомляє голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За повідомленням, це сталося 7 липня.

«Село розташоване за 15 кілометрів від Трьохізбенки на лівому березі Сіверського Донця, по руслу якого проходить лінія фронту. Саме в цій місцевості періодично здійснюється неофіційне переправлення алкоголю, продуктів тощо (так звана контрабанда) з контрольованої Україною на окуповану територію Луганщини», – йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

За його словами, українські військові контролювали ділянку вздовж Сіверського Донця, щоб не допустити спроб переправлення вантажів, і в цей час були обстріляні з автоматів і гранатометів.

Луганські сепаратисти на своїх сайтах звинуватили сили АТО в обстрілах своїх позицій, про жертви і постраждалих вони не повідомляють.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомили про загострення ситуації на сході України, де від квітня тривають бойові дії з проросійськими бойовиками.

Мінські угоди від лютого передбачають припинення вогню на Донбасі, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в їх порушенні.

XS
SM
MD
LG