Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар: від Греції чекають пропозицій щодо реформ


П’єр Московісі
П’єр Московісі

Єврокомісар з питань економіки П’єр Московісі заявляє, що Брюссель все ще очікує пропозицій щодо «вичерпних і реальних реформ» від Греції, що дозволить Афінам залишитися в зоні євро.

Московісі 8 липня заявив «Бі-Бі-Сі», що Франція і Німеччина мають переконати прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса провести реформи, щоб відкрити можливість для позик, які потрібні Афінам, щоб запобігти дефолту за їхнім боргом у 331 мільярд доларів.

За день до цієї заяви єврокомісара Ципрас зустрівся в Брюсселі з міністрами фінансів країн зони євро, проте він не зміг запропонувати конкретні пропозиції щодо реформування.

Члени зони євро дали Греції час до 12 липня для формулювання таких пропозицій.

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав лідерів усіх 28 країн ЄС зібратися на саміт у Брюсселі 12 липня, заявивши, що йдеться «про майбутнє Європейського союзу».

8 липня Туск заявив у Європарламенті, що Греція може стати банкрутом, якщо протягом чотирьох днів угоду не вдасться укласти.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Брюссель готовий до сценарію виходу Греції.

На референдумі 5 липня більшість греків висловилися проти запропонованих ЄС і МВФ умов кредитування країни, за що агітувала правляча ліворадикальна партія «СІРІЗА».

3 липня Європейський фонд фінансової стабільності констатував дефолт Афін за зобов’язаннями перед ним, а 1 липня Греція стала першою країною, що опинилася в стані дефолту щодо МВФ.

XS
SM
MD
LG