Доступність посилання

ТОП новини

Рада федерації Росії просить прокуратуру перевірити 12 іноземних організацій


Рада федерації Росії направила до Генеральної прокуратури список із 12 іноземних організацій, які рекомендує перевірити на відповідність закону про «небажані організації». Список підтримали всі 156 членів верхньої палати російського парламенту, присутні на засіданні.

Напередодні повідомлялося, що в так званий «патріотичний стоп-лист» увійшли Інститут «Відкрите суспільство» (Фонд Сороса), Національний фонд демократії, Міжнародний республіканський інститут, Національний демократичний інститут з міжнародних питань, Фонд Макартуров, Freedom House, Фонд Чарльза Стюарта Мотта, Фонд «Освіта для демократії», Східно-Європейський демократичний центр, Світовий конгрес українців, Український Всесвітня координаційна рада і Кримська польова місія з прав людини.

Рішення про внесення цих організацій в список «небажаних» Генпрокуратура Росії буде ухвалювати разом з Міністерством закордонних справ.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про небажані іноземні й міжнародні організації 23 травня. Згідно з документом, небажаною може бути визнана діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, яка становить загрозу «основам конституційного ладу Росії, обороноздатності країни чи безпеки держави».

XS
SM
MD
LG