Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізничпостач»: залізниця заощадила 100 мільйонів завдяки прозорим закупівлям


Українська залізниця у першому півріччі цього року заощадила близько ста мільйонів гривень державних коштів завдяки прозорим закупівлям, повідомив керівник держпідприємства «Укрзалізничпостач» Євген Хорощак.

За його словами, такої економії досягли завдяки запровадженню нових механізмів у сфері закупівель.

«Ми запровадили on line трансляції відкриття цінових і тендерних пропозицій, вивели в електронну форму оголошення результатів тендерів. Це дозволило, серед іншого, зруйнувати старі корупційні схеми, за якими «Укрзалізниця» закуповувала паливо, мастила, вагони тощо. Крім того, наше підприємство запровадило фінансове планування, тобто, всі платежі за підписаними контрактами ми виконуємо точно у зазначений термін», – пояснив Хорощак.

Серед нагальних проблем, які необхідно вирішити для зменшення рівня корупції на залізниці, на думку Хорощака, – повний перехід на електронну систему закупівель, що буде здійснений до кінця року, модернізація транспортного парку. Також, за його словами, необхідно сформувати наглядову раду «Укрзалізниці», яка контролюватиме процес проведення тендерів від їхнього оприлюднення до оголошення переможців.

Раніше заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Мінінфраструктури запросило громадських активістів і журналістів взяти під свій контроль прозорість тендерних угод на залізниці.

XS
SM
MD
LG